'Mexico doet gooi naar MotoGP-race'

Het Autodromo Hermanos Rodriguez gaat een poging doen om de Mexicaanse Grand Prix in de MotoGP binnen te halen. Het circuit in Mexico-Stad werd in de afgelopen jaren stevig verbouwd, waarna de Formule 1 er in 2015 terugkeerde. Ook het World Endurance Championship en de Formule E bezoekt het Mexicaanse circuit.

De aan het circuit gelieerde CIE Group had al races met motoren op het oog tijdens de verbouwing, waarbij zowel naar de MotoGP als de World Superbikes gekeken werd. Voor de MotoGP is met betrekking tot de veiligheid een A-licentie van motorsportbond FIM nodig, voor de World Superbikes is een B-licentie voldoende. 

De voorzitter van de veiligheidscommissie van de FIM, Franco Uncini, nam maandag een kijkje in Mexico, daags na de in Texas verreden Amerikaanse Grand Prix. Eventuele veranderingen aan het circuit, ook vanuit veiligheidsoogpunt, moeten wel door het lokale stadsbestuur goedgekeurd worden, aangezien het circuit binnen de stadsgrenzen valt. 

Carmelo Ezpeleta, de grote baas van MotoGP-organisator Dorna, liet eerder weten dat de kalender 'nooit' meer dan twintig races zal kennen. Volgend jaar staan er al negentien op het programma als de geplande toevoeging van Thailand doorgang vindt, waardoor er nog één plek beschikbaar is. Naast Mexico zouden ook Finland en Kazakhstan op een MotoGP-race azen.