Morbidelli pakt ook derde zege in drie races in Moto2

Motorcoureur Franco Morbidelli heeft zondag de Grand Prix van de Verenigde Staten in de Moto2 gewonnen. De Italiaan was een klasse apart op het Circuit of the Americas en heeft inmiddels de eerste drie races van het seizoen gewonnen. De laatste keer dat iemand dat in de Moto2 - of de voorganger, de 250cc - voor elkaar kreeg was in 2001, toen wijlen Dajiro Kato zelfs de eerste vier races won.

Morbidelli nam bij de start de leiding, terwijl in het achterveld een flinke crash gebeurde. Stefano Manzi leek zich te verremmen en knalde vol op Julian Simon, waardoor beide rijders hard tegen het asfalt smakten - waarna ze gelukkig wel op konden staan. Morbidelli moest de leiding al snel afstaan aan Mattia Pasini, die dat een paar bochten vol kon houden. Morbidelli kwam weer langszij en niet veel later meldde ook diens teamgenoot Alex Marquez zich vooraan.

Marquez pakte even de koppositie, maar nadat de boel een beetje tot rust kwam nam Morbidelli de leiding weer in handen, voor de van plek vijf vertrokken Thomas Lüthi. Pasini volgde met Marquez in zijn wiel en Takaaki Nakagami op plek vijf. Voor de zeer ervaren Pasini eindigde de race met dertien ronden te gaan: de Italiaan schoof vanaf plek vier onderuit.

Morbidelli bleef een voorsprong van ongeveer een seconde houden, maar met negen ronden te gaan kwam Lüthi op stoom. De Zwitser maakte beetje bij beetje wat tijd goed op de leider, terwijl Marquez en Nakagami streden om de derde plek. Toch vielen ook die gevechten weer stil: Nakagami liet Marquez achter en Lüthi moest Morbidelli toch weer laten gaan. 

De Italiaan van Estrella Galicia zegevierde, voor Lüthi en Nakagami.