Hogenkamp slaat Nederland langs Slowakije in Fed Cup

Tennisster Richel Hogenkamp heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse tennissters ook volgend jaar in de Wereldgroep spelen in de Fed Cup. Hogenkamp (WTA-136) klopte Kristina Kucova (WTA-85) met 7-5 en 6-4. In het dubbelspel gaf Nederland vervolgens na drie games op, waardoor de einduitslag 3-2 in het voordeel van de equipe van bondscoach Paul Haarhuis werd.

De wedstrijd begon met twee breaks, voordat beide speelsters hun opslag wisten te behouden. Hogenkamp kreeg daarna al snel kansen op de service van Kucova en op de stand van 4-3 plaatste de Nederlandse een break, maar een game later was die al weer ongedaan gemaakt. De Slowaakse kwam zelfs op 5-4, maar het was Hogenkamp die over de langste adem beschikte en de eerste set won met drie games op rij.

In set twee pakte Kucova de eerste break en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Hogenkamp had het in het begin lastig op haar service, maar knokte zich terug en pakte zelfs een 5-3 voorsprong. Op die stand kreeg de Nederlandse twee wedstrijdpunten op de service van haar tegenstandster. Die werden nog weggeslagen, maar een game later kon Hogenkamp Nederland aan de zege op Slowakije helpen.