Ook darter Cullen pakt eerste titel bij de PDC

Nadat zaterdag darter Daryl Gurney het was gelukt om zijn eerste titel bij de PDC te winnen, was het zondag opnieuw iemand die voor de eerste keer zich toernooiwinnaar mocht noemen. Joe Cullen was de gelukkige door in de finale Gurney met 6-5 te verslaan. 

Cullen zag dat Yordi Meeuwisse twee pijlen voor de wedstrijd miste om in de eerste ronde alsnog met 6-5 te winnen. Hij won vervolgens van Robert Owen (6-3), Steve Beaton (6-3), John Michael (6-3) en James Richardson (6-4). In de halve finale won hij met 6-4 van Mervyn King. Gurney ging na zijn zege van zaterdag vrolijk door met winnen tegen David Pallett (6-2), Ronnie Baxter (6-1), Kirk Shepherd (6-2), Dave Chisnall (6-4) en Stuart Kellett (6-4). In de halve finale was hij met 6-4 te sterk voor James Wade.

In de finale won Cullen de bull en mocht de partij beginnen. Cullen gooide in de derde leg zeven perfecte darts en gooide dubbel zes voor een 2-1 voorsprong. Vervolgens breakt Cullen Gurney met een veertiendarter en hield zijn eigen leg voor 4-1. Het werd 5-3 en Gurney wist in de negende leg Cullen te breaken met een elfdarter. Gurney behield zijn eigen leg en een beslissendeg was nodig. In die beslissende leg miste Gurney een 87-finish op de bull voor de tweede titel in twee dagen. Cullen hield zijn zenuwen onder bedwang en gooide 64 uit voor zijn eerste titel.

Raymond van Barneveld was zondag de beste Nederlander van Players Championship 8. Hij bereikte de laatste zestien waar Stuart Kellett met 6-4 hem de baas was. Jimmy Hendriks won in de tweede ronde met 6-5 van Vincent van der Voort, maar verloor vervolgens met 6-5 van James Richardson.

Met pasen zijn de darters te vinden in het Duitse Jena voor het tweede toernooi van de European Tour. Op het programma staat de German Darts Masters en acht Nederlanders hebben zich geplaatst voor het toernooi. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen zijn erbij op basis van hun ranking. Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Sven Groen, Jeffrey de Graaf en Michael Plooy hebben via kwalificatietoernooien zich geplaatst. 

Joe Cullen pakt eerste titel bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)
Joe Cullen pakt eerste titel bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)

Uitslagen Players Championship 8 - vanaf derde ronde
Wayne Jones 6-2 John Henderson
Robbie Green 6-2 Antonio Alcinas
Alan Norris 6-0 Jamie Bain
James Wade 6-2 Sven Groen
Raymond van Barneveld 6-2 Paul Nicholson
Stuart Kellett 6-4 James Wilson
Dave Chisnall 6-4 Ricky Evans
Daryl Gurney 6-2 Kirk Shepherd
Josh Payne 6-4 Richard North
Mervyn King 6-4 Cristo Reyes
Robert Thornton 6-4 Rob Cross
Gerwyn Price 6-5 Adrian Lewis
James Richardson 6-5 Jimmy Hendriks
Richie Corner 6-4 Maik Langendorf
John Michael 6-3 Rowby-John Rodriguez
Joe Cullen 6-3 Steve Beaton

Achtste finales
Robbie Green 6-2 Wayne Jones
James Wade 6-4 Alan Norris
Stuart Kellett 6-4 Raymond van Barneveld
Daryl Gurney 6-4 Dave Chisnall
Mervyn King 6-3 Josh Payne
Gerwyn Price 6-1 Robert Thornton
James Richardson 6-3 Richie Corner
Joe Cullen 6-3 John Michael

Kwartfinales
James Wade 6-0 Robbie Green
Daryl Gurney 6-4 Stuart Kellett
Mervyn King 6-4 Gerwyn Price
Joe Cullen 6-4 James Richardson

Halve finales
Daryl Gurney 6-4 James Wade
Joe Cullen 6-4 Mervyn King

Finale
Joe Cullen 6-5 Daryl Gurney