Brazilië als eerste land geplaatst voor WK 2018

Brazilië heeft zich, buiten gastland Rusland, als eerste land geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar. In São Paulo werd Paraguay met 3-0 verslagen en met nog vier speelronden te gaan is de Seleção verzekerd van een plek bij de eerste vier in de Zuid-Amerikaanse groep, wat directe toegang tot het WK betekent. 

Onder meer een heerlijke solo van Neymar hielp de Brazilianen naar de winst, nadat Philippe Coutinho het land in de eerste helft op voorsprong had gezet. Marcelo maakte er in de slotfase nog 3-0 van. Colombia zegevierde in en tegen Ecuador (0-2), terwijl Chili thuis een belangrijke 3-1 zege boekte tegen hekkensluiter Venezuela. Een knappe 2-1 overwinning in eigen huis tegen Uruguay hield Peru ook nog in de race voor WK-deelname.

Venezuela is definitief uitgeschakeld en ook voor Bolivia is de kans op plaatsing, ondanks de zege op Argentinië, nagenoeg nihil. Voor de laatste drie rechtstreekse tickets en het plekje in de intercontinentale play-offs wordt nog gestreden door Colombia, Uruguay, Chili, Argentinië, Ecuador, Peru en Paraguay. 

De stand met vier speelronden te gaan. De eerste vier gaan naar het WK, de nummer vijf naar de intercontinentale play-offs (Bron: Soccerway)
De stand met vier speelronden te gaan. De eerste vier gaan naar het WK, de nummer vijf naar de intercontinentale play-offs (Bron: Soccerway)