Tiener Zverev slaat Wawrinka uit masterstoernooi Miami

Tennisser Alexander Zverev heeft weer eens een nieuw hoogtepunt bereikt in zijn nog jonge carrière. In de achtste finales van het masterstoernooi van Miami sloeg de 19-jarige Duitser niemand minder dan Stanislas Wawrinka, de nummer drie van de wereld, naar huis.

De eerste set ging gelijk op, maar Wawrinka wist deze door een late break nog wel te pakken. Daarna was het echter helemaal klaar met de Zwitser, die nog maar drie van zijn acht volgende servicegames wist te behouden. Zverev serveerde uitstekend en was ook daar niet te pakken voor Wawrinka, die na nog geen twee uur zijn meerdere moest erkennen in de tiener: 4-6, 6-2, 6-1.

Voor Zverev is het de eerste keer in zijn carrière dat hij het op een masterstoernooi tot de kwartfinales schopt. Dat hij van een wereldtopper wint is overigens verre van nieuw voor hem: vorig jaar juni won hij van Roger Federer, destijds de nummer drie van de wereld, en sindsdien won hij maar liefst vijf van de acht wedstrijden tegen spelers uit de top-10. Wawrinka moest er vorig jaar in de finale in Sint Petersburg ook al aan geloven.

Zverev speelt in de kwartfinales tegen Nick Kyrgios. De excentrieke Australiër, die de laatste tijd steeds serieuzer richting de top lijkt te gaan, rekende af met de Belg David Goffin: 7-6 (5), 6-3. Roger Federer had twee tiebreaks nodig om Roberto Bautista-Agut van het lijf te houden: 7-6 (5), 7-6 (4). De Zwitser speelt in de kwartfinales tegen Tomas Berdych, die met 6-3, 7-5 van Adrian Mannarino won.

Rafael Nadal was met 6-4, 7-6 (4) te sterk voor Nicolas Mahut, terwijl Jack Sock geen kind had aan qualifier Jared Donaldson: 6-2, 6-1. Fabio Fognini stuurde Donald Young met 6-0, 6-4 naar huis en speelt in de laatste acht tegen Kei Nishikori, die in drie sets te sterk was voor Federico Delbonis: 6-4, 3-6, 6-4.