Wozniacki en Pliskova in halve finales Miami

Tennissters Caroline Wozniacki en Karolina Pliskova hebben zich geplaatst voor de halve finales van het Premier Mandatory-toernooi in Miami. In de halve eindstrijd spelen de twee tegen elkaar. Angelique Kerber en Venus Williams bepalen woensdag wie in de halve finales speelt tegen de winnares van het duel tussen Simona Halep en Johanna Konta.

De Tsjechische Pliskova stond tegenover de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni, die in de eerste set slechts één van haar vijf opslagbeurten wist te behouden - alleen in de allereerste game werd ze niet gebroken. In set twee ging het beter voor de veterane en kwam ze zelfs op een break voorsprong, maar Pliskova, de mondiale nummer drie, sloeg terug en met een dubbele break maakte ze een einde aan de wedstrijd: 6-3, 6-4.

Wozniacki speelde tegen Lucie Safarova en dat werd vooral in de eerste set een slepend duel. De Deense nummer veertien van de wereld trok na een lang gevecht aan het langste eind door een break op 5-4, waarna één break in de tweede set voldoende was om na bijna twee uur als winnares van de baan te stappen: 6-4, 6-3.