Duizendste ATP-wedstrijd levert Nadal winst op

Tennisser Rafael Nadal heeft zijn jubileum in het proftennis opgeluisterd met een overwinning. In de derde ronde van het masterstoernooi van Miami speelde de Spanjaard zijn duizendste wedstrijd op de ATP Tour.

De Duitser Philipp Kohlschreiber toonde zich aanvankelijk een zeer waardig tegenstander en won de openingsset zelfs met 6-0. Nadal herpakte zich op tijd en sloeg zich via 6-2 en 6-3 alsnog naar de vierde ronde. Het was zijn 822e overwinning in duizend wedstrijden. 

"Duizend wedstrijden...dat zijn er wel heel veel", reageerde de Spanjaard na afloop. "Ik kan me mijn eerste nog goed herinneren, op mijn eigen Mallorca. Voor het eerst winnen op de ATP Tour was geweldig en nu ben ik er nog steeds elke keer blij mee." Nadal is de elfde tennisser die de mijlpaal van duizend wedstrijden haalt en voegt zich onder meer bij de nog actieve Roger Federer (1340) en David Ferrer (1034).

Nadal staat in de vierde ronde in Miami tegenover de Fransman Nicolas Mahut. Ook Kei Nishikori plaatste zich voor de vierde ronde, hoewel de zege op Fernando Verdasco niet makkelijk kwam: 7-6 (2), 6-7 (5), 6-1. Milos Raonic moest zich vanwege een hamstringblessure terugtrekken.