'Ongelooflijke' Lucic-Baroni vernedert Radwanska

Het Premier Mandatory-tennistoernooi in Miami is de nummer vijf van de plaatsingslijst kwijt. Agnieszka Radwanska, achtste op de wereldranglijst, ging in de derde ronde kansloos ten onder tegen Mirjana Lucic-Baroni, 29e van de wereld. 

De 35-jarige Lucic-Baroni kent een uitstekend jaar. Op de Australian Open haalde ze de halve finales: de tweede keer in haar carrière dat ze zo ver kwam in een Grand Slam, na Wimbledon 1999. Destijds schakelde ze onder meer Radwanska uit en de Poolse moest er ook in Miami aan geloven.

In de eerste set had Radwanska zelfs geen schijn van kans. Na vier games had ze welgeteld drie puntjes gepakt en hoewel ze Lucic-Baroni vervolgens bijna brak kreeg ze toch een 'bagel' om de oren: 6-0. De tweede set werd een klassiek staaltje vrouwentennis, met de ene na de andere break. Radwanska hield haar service geen enkele keer, Lucic-Baroni deed dat twee keer en dat bracht haar na een krap uurtje de winst: 6-0, 6-3. 

Radwanska was na afloop duidelijk over haar tegenstandster: "Ze speelde ongelooflijk goed tennis. Vanaf het eerste punt was ze ontzettend aggressief en elke bal ramde ze met enorme snelheid mijn kant op. Hier viel voor mij echt niks tegen te doen", gaf de Poolse toe.