Spaan: "Bazoer voor één jaar schorsen"

Henk Spaan vindt dat de beslissing van Riechedly Bazoer om niet voor Jong Oranje te spelen moet worden bestraft met een flinke schorsing. Bazoer meldde zich af bij Jong Oranje omdat hij zich op zijn club VfL Wolfsburg wilde richten. De jongeling heeft een basisplek veroverd en wil die niet te grabbel gooien.

"Een gepaste, onmiddellijke reactie van de KNVB zou een schorsing voor vertegenwoordigende elftallen van een jaar zijn geweest", schrijft Spaan in zijn column voor Het Parool. "Hetzelfde had de bond deze zomer moeten doen met de afzeggingen voor het EK onder 19 onder Aron Winter. Ze kunnen wel keihard studeren op een Belgisch competitiesysteem, maar alles begint met volwassen gedrag van spelers en trainers. Denk je dat de Engelse, Duitse en Franse bond zoiets hadden geaccepteerd?",

"Wat ik leuk vind, is dat Frenkie de Jong bondscoach Langeler schijnt te hebben gebeld met de vraag waarom hij niet was geselecteerd. Een dag later mocht hij komen in plaats van Bazoer. Met spelers als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Bart Ramselaar had een basisplaats niet voor de hand gelegen, maar dit gedrag op zijn leeftijd doet geen gezwinde loopbaan vermoeden."