Blind: "Enige doel is zes punten"

Bondscoach Danny Blind verheugt zich op de krachtmetingen met Bulgarije en Luxemburg waarin hij voor niets minder dan de winst gaat.

De selectie van het Nederlands elftal bereidt zich voor op belangrijke interlands. Zaterdagavond staat een duel met Bulgarije op het programma. Blind heeft een aantal opvallende namen aan zijn selectie toegevoegd.

"De wedstrijd tegen Bulgarije wordt geen makkie, maar het is wel een klus die we moeten kunnen klaren", zegt Blind tegen Ons Oranje. "Het is een uitwedstrijd. Zij hebben wat vertrouwen getankt door de laatste wedstrijd te winnen van Wit-Rusland nadat ze eerder een behoorlijke nederlaag hadden geleden tegen Zweden. Het is een elftal dat kan voetballen", zo noemt hij een vaak bij voetbalteams aanwezige kwaliteit.

"Ze hebben een aantal spelers dat op een hoog niveau speelt, bijvoorbeeld in de Russische competitie. Hun aanvoerder, Ivelin Popov, speelt met Quincy Promes bij Spartak Moskou. Zij zijn voornamelijk gevaarlijk vanuit de omschakeling. Wij hebben alle details en alle informatie over hun laatste wedstrijden in kaart gebracht. Ik zal er nu voor moeten zorgen dat we daar een goed plan tegenover kunnen zetten zodat we daar de drie punten kunnen pakken."

"Wij hebben maar één doelstelling voor de komende maanden tot de zomer. We spelen twee officiële kwalificatiewedstrijden, uit tegen Bulgarije en thuis tegen Luxemburg. De doelstelling is bekend: zes punten."