Van Barneveld in kwartfinales 'FA Cup van het darten'

Zondag wordt de nieuwe kampioen van de UK Open gekroond. De 'FA Cup van het darten', zo genoemd door de open loting na elke ronde, is inmiddels bij de kwartfinales aanbeland en met Raymond van Barneveld zit er nog één Nederlander in het toernooi.

Zaterdag traden 32 darters aan voor de vierde ronde, met maar liefst zeven Nederlanders. Benito van de Pas ging met 5-10 onderuit tegen Alan Norris, terwijl Vincent van der Voort in een Nederlands onderonsje met 10-9 te sterk was voor Jelle Klaasen. Een tweede Nederlands duel zag Raymond van Barneveld zegevieren tegen Ron Meulenkamp, waarna Dirk van Duijvenbode met 6-10 onderuit ging tegen Simon Whitlock. Jermaine Wattimena deed het goed, maar kwam met 8-10 tekort tegen Michael Smith.

De vijfde ronde werd het eindstation voor Van der Voort, die met 5-10 klop kreeg van Daryl Gurney. Van Barneveld schakelde Alan Tabern met 10-7 uit en plaatste zich voor de kwartfinales. Daarin staat hij tegenover de in topvorm verkerende Peter Wright, die wellicht zijn beste kans tot nu toe heeft om een major te winnen: Michael van Gerwen doet niet mee en onder meer Gary Anderson, Adrian Lewis en James Wade zijn al uitgeschakeld.

Om 13.45 uur beginnen de kwartfinales met de Belg Kim Huybrechts die het opneemt tegen Norris. Ian White staat vervolgens tegenover Gerwyn Price en Whitlock speelt tegen Gurney. Wright en Van Barneveld sluiten de kwartfinales dan af.