Warriors winnen ook met falende Curry

De Golden State Warriors hebben in de NBA hun vijftgste overwinning van het seizoen behaald. Tegen de Philadelphia 76ers met 108-119 gewonnen. Stephen Curry had een off-night. De schutter legde elf keer aan voor een driepunter, maar miste al zijn pogingen.

De voorbereiding voor de wedstrijd werd een beetje overschaduwd door een ruzie tussen Shaquille O’Neal en Warriors-center JaVale McGee. Shaq is al jaren presentator van een basketbalshow op TNT. Onderdeel van het programma is het segment ‘Shaqtin’ a Fool’ waarin de grootste blunders van de afgelopen week worden getoond. JaVale McGee komt regelmatig voorbij in dit onderdeel en Shaq lijkt er genoegen in te scheppen om McGee op de hak te nemen.

Dit heeft jaren geduurd, maar recent heeft McGee aangegeven dat O’Neal hier eens mee moet stoppen. De ruzie is sindsdien ernstig geëscaleerd. In de meest recente TV show presenteerde Shaq een filmtrailer voor ‘Dr. Strange’, de trailer bevatte een aantal van McGees grootste blunders op het veld.

De trailer viel verkeerd bij de Warriors en een aantal mensen sprak openlijk hun steun uit voor McGee. Coach Steve Kerr nam het op voor zijn speler en ook Kevin Durant viel in de media O’Neal aan: “Jij had geen skills, je hebt ook dunks gemist en vrije worpen schieten kon je al helemaal niet.” Pamela McGee, moeder van JaVale en zelf een Olympisch basketbalkampioen in 1984, riep TNT op om Shaq te ontslaan.

O’Neal reageerde op twitter gepikeerd op de aantijgingen. Kevin Durant had zich er niet mee te bemoeien en JaVale McGee moet al helemaal niet doen alsof hij iets voorstelt: “I’ll smack the shit out of yo bum ass”, aldus O’Neal.

Waarschijnlijk zal NBA-baas Adam Silver een telefoontje plegen naar O’Neal. Shaqtin’ a Fool is een leuk segment, maar met de bedreiging naar McGee is hij te ver gegaan.

De Philadelphia 76ers kenden zo hun eigen problemen. Nadat eerder bekend werd dat rookie Ben Simmons dit seizoen niet in actie komt, kwam vandaag het nieuws dat Joel Embiid aan zijn knie geopereerd moet worden en ook niet meer zal spelen.

Joel Embiid heeft dit seizoen maar 31 wedstrijden gespeeld en in die wedstrijden speelde hij ook maar een beperkt aantal minuten. In de speeltijd die hij kreeg was hij ronduit sensationeel. Het is niet overdreven om te stellen dat hij één van de beste spelers in de NBA was in die beperkte speeltijd die hij kreeg. Het is te hopen voor Philadelphia, voor elke basketballiefhebber eigenlijk, dat we een aantal jaren een fitte Embiid op het veld mogen zien. Het doemscenario van de getalenteerde grote man die door blessures nooit een fatsoenlijke carrière heeft gehad komt helaas regelmatig voor.

De wedstrijd tussen de twee ploegen was een eenzijdige aangelegenheid. Curry miste al zijn driepunters, maar de 76ers zijn niet sterk genoeg om daarvan te profiteren. Kevin Durant maakte 27 punten, Klay Thompson scoorde er 21. Curry wist van dichterbij de basket wel het net te vinden en kwam nog tot 19 punten.

Warriors - Sixers. Bron: YouTube

Seth Curry, inderdaad de broer van, speelt bij de Dallas Mavericks. Zijn schoten vielen wel en hij leidde zijn ploeg naar een 96-89 overwinning op de Miami Heat. Seth Curry was goed voor 29 punten, waaronder een driepunter die zijn ploeg twee minuten voor tijd definitief op voorsprong zette.

LeBron James keerde na een gemiste wedstrijd wegens ziekte weer terug op het veld voor de Cavaliers. James, die eerder dit seizoen vroeg om versterking van de selectie, zag zijn wens gehonoreerd. De Cavaliers strikten Deron Williams voor de rest van het seizoen. Williams was een jaar of tien geleden één van de sterkste point guards in de league, vergelijkbaar met Chris Paul. Blessures hebben zijn ontwikkeling in de weg gestaan en de laatste jaren kwijnde hij weg in Brooklyn en Dallas. LeBron James heeft de eigenschap dat hij het beste uit spelers kan halen en Williams is waarschijnlijk precies de backup point guard die de ploeg nodig heeft. Het lijkt erop dat de Cavaliers ook de Australische center Andrew Bogut nog gaan vastleggen. Mocht het tot een finale tussen de Cavaliers en de Warriors komen, dan treed Bogut aan tegen de ploeg waar hij twee jaar geleden mee kampioen werd.

LeBron James bewees tegen de Milwaukee Bucks zijn waarde. Niet alleen was hij goed voor 24 punten, 10 rebounds en 6 assists. Hij hield ook Giannis Antetokounmpo op negen punten. Kyrie Iriving werd met 25 punten topscorer. De Cavaliers wonnen met 102-95.

Toronto sleepte in Madison Square Garden ternauwernood een overwinning op de Knicks uit het vuur, 91-92. De Raptors zullen het tot de play-offs zonder Kyle lowry moeten stellen, een flinke aderlating voor de Canadezen. Gelukkig beschikt de ploeg nog over DeMar DeRozan, die voor de derde wedstrijd op rij zijn ploeg naar de overwinning loodste.

DeRozan scoorde in New York de laatste twaalf punten van zijn ploeg, waaronder de beslissende jumper twee seconden voor tijd. DeRozan eindigde met 37 punten.


Uitslagen

New York Knicks – Toronto Raptors 91-92
Philadelphia 76ers – Golden State Warriors 108-119
Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 102-95
Boston Celtics – Atlanta Hawks 98-114
Dallas Mavericks – Miami Heat 96-89
Houston Rockets – Indiana Pacers 108-117
Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 88-102

Eastern Conference

Cleveland Cavaliers 41-17
Boston Celtics 38-22
Toronto Raptors 36-24
Washington Wizards 34-23
Atlanta Hawks 33-26
Indiana Pacers 31-29
Chicago Bulls 30-29
Detroit Pistons 28-31
Miami Heat 27-33
Milwaukee Bucks 26-32
Charlotte Hornets 25-34
New York Knicks 24-36
Philadelphia 76ers 22-37
Orlando Magic 22-38
Brooklyn Nets 9-49

Western Conference

Golden State Warriors 50-9
San Antonio Spurs 45-13
Houston Rockets 42-19
Utah Jazz 37-22
Los Angeles Clippers 36-23
Memphis Grizzlies 35-25
Oklahoma City Thunder 34-25
Denver Nuggets 26-33
Sacramento Kings 25-35
Portland Trail Blazers 24-34
Dallas Mavericks 24-35
Minnesota Timberwolves 24-36
New Orleans Pelicans 23-37
Los Angeles Lakers 19-41
Phoenix Suns 18-41