Russell Westbrook nog steeds niet te stuiten

Op Russell Westbrook, de point guard van de Oklahoma City Thunder, staat dit seizoen geen maat. Tegen de New Orleans Pelicans was Westbrook goed voor 41 punten, het gros daarvan kwam in het laatste kwart. Het was genoeg voor een 118-110 overwinning.

Voor de New Orleans Pelicans was het de derde nederlaag op rij sinds de ploeg DeMarcus Cousins overnam van de Sacramento Kings. Cousins is een uitzonderlijk goede basketballer, maar op het veld ook een heetgebakerd persoon. Tegen de Thunder liep Cousins in de eerste minuut al tegen een technische fout aan.

Anthony Davis opende tegen de Thunder ijzersterk. Hij scoorde 24 punten in het openingskwart. Cousins voegde in het tweede kwart negentien punten toe. De wedstrijd werd echter in het vierde kwart beslist. Russell Westbrook, die zich tot dat moment vooral als spelverdeler had opgesteld, ging voor eigen kans en sloot de wedstrijd in de slotfase persoonlijk op slot.

Westbrook eindigde met 41 punten, 11 rebounds en 11 assists. Hij heeft nog altijd een reële kans om het onwaarschijnlijke seizoen van Oscar Robertson te evenaren. In 1961/1962 was hij de enige speler die gemiddeld over een heel seizoen een triple double haalde. Van deze prestatie werd altijd gedacht dat het in de huidige NBA niet mogelijk zou zijn.

Highlights Thunder tegen de Pelicans. Bron: YouTube

De San Antonio Spurs wonnen bijzonder eenvoudig van de Los Angeles Lakers, 98-119. Een paar jaar geleden speelde Pau Gasol bij de Lakers en vocht hij een paar epische play-off series uit met de Spurs. Tegenwoordig speelt Pau Gasol in San Antonio. Het publiek in Los Angeles begroette Gasol met een luide ovatie toen hij in het eerste kwart het veld betrad. De Spanjaard heeft bij meerdere teams gespeeld en is alom geliefd. Gasol trakteerde de Lakers fans direct op twee driepunters en elke hoop die de fans hadden op een overwinning konden ze daarna laten varen.

Gasol kwam tot vijftien punten. Kawhi Leonard scoorde 25 punten, het gros in het eerste kwart waarin de wedstrijd eigenlijk al werd beslist.

Bij de Lakers waren de jonkies Brandon Ingram, D’Angelo Russell en Jordan Clarkson samen goed voor 59 punten. Van hen wordt gehoopt dat ze de kern gaan vormen van een weer succesvol Lakers-team.

Chris Paul speelde zijn tweede wedstrijd voor de Los Angeles Clippers sinds hij in januari een duimblessure opliep. Ditmaal wisten de Clippers wel te winnen, al hadden ze een verlenging nodig om de Charlotte Hornets te verslaan, 124-121.

Paul schoot slechts vier van zijn achttien schoten raak, maar eindigde wel met zeventien assists zonder eenmaal balverlies te leiden. Blake Griffin werd met 43 punten topscorer.