Problemen voor McLaren en Red Bull op testdag één

De eerste testdag van het Formule 1-seizoen 2017 heeft gelijk voor een aantal problemen gezorgd. Met name McLaren is al gelijk de sjaak: Fernando Alonso reed op het circuit van Barcelona welgeteld één installation lap en kwam weer naar binnen. 

Dat is op zich een doodnormale gang van zaken, maar doorgaans komt men niet lang na zo'n installatierondje weer naar buiten om echt te gaan beginnen. De oranje-zwarte McLaren bleef echter binnen en niet veel later kwam naar buiten dat er een fors probleem was. Honda bevestigde dat er problemen waren met de oliesystemen en dat er een 'volledig onderzoek' nodig was. De bedoeling is wel dat Alonso vandaag nog wat rondjes kan gaan draaien, maar het zal minstens nog een aantal uur duren. 

Ook voor Red Bull waren er al snel problemen. Een dikke drie kwartier na het begin van de test parkeerde Daniel Ricciardo zijn auto op de baan, wat voor de eerste rode vlag van de dag zorgde. De RB13 werd teruggebracht naar de pitstraat en daar is het inmiddels al twee uur lang stil, hoewel binnen uiteraard hard gewerkt wordt. Er schijnt een probleem met de sensor te zijn en het is nog niet bekend hoe lang het ongeveer gaat duren.