Fantastische 'millimeterfinish' in World Supersport Australië

De eerste race van het nieuwe World Supersport-seizoen heeft zondag een fantastische finish opgeleverd. Op het Australische Phillip Island werd de race op welgeteld één duizendste van een seconde beslist.

De race leverde veel spektakel op en niemand kon zich enigszins losmaken van de rest. Bij het ingaan van de laatste ronde reed een kopgroep van acht rijders op kop, met allemaal nog een min of meer reeële kans op het podium. Twee bochten voor het einde reden Federico Caricasulo en Jules Cluzel elkaar onderuit in de kopgroep, waardoor een gaatje ontstond en twee mannen nog voor de zege vochten.

De 'oude rot' Roberto Rolfo had vroeg in de slotronde de leiding overgenomen en kreeg Lucas Mahias achter zich aan. Bij het opkomen van het rechte stuk ging Rolfo aan de leiding, maar Mahias kwam uit de slipstream, duwde de Italiaan opzij en leek de finish als eerste te passeren. Rolfo reed door het gras en was niet blij met de actie van de Fransman, maar even later kwam het verlossende woord: Rolfo was de winnaar, met 0,001 seconden verschil. Voor de 36-jarige MV Agusta-rijder was het zijn eerste overwinning sinds 2010, toen hij in de Moto2 in Maleisië de beste was.

De samenvatting van de Supersport-race, met vanaf ongeveer 7:00 de prachtige slotronde (Bron: YouTube)