Korte tijd schouder uit de kom voor Marquez tijdens Honda-test

Repsol Honda-coureur Marc Márquez heeft een schouderblessure opgelopen door een crash tijdens een privétest van Honda op het circuit van Jerez de la Frontera. Door de valpartij raakte de schouder van de regerend wereldkampioen kortstondig uit de kom.

Aanvankelijk had Honda had de Spaanse baan afgehuurd voor een privétest op zowel vrijdag en zaterdag, maar door wisselvallige weersomstandigheden en daardoor vrij slechte baancondities besloot het fabrieksteam de vrijdag te laten voor wat het was. Zaterdag waren de baanomstandigheden ondanks de nodige bewolking aanzienlijk beter en kon Honda het pre-season testprogramma verder afwerken.

Tijdens het tweede deel van de test kwam Márquez ten val en raakte de rechterschouder van de 24-jarige wereldkampioen uit de kom. Na een check bij het medical centre bleek dat de gedisloceerde schouder geen verdere schade heeft opgelopen en mocht de Catalaan vrijwel gelijk weer door: "Ik crashte in de middag en hierbij raakte mijn schouder uit de kom, maar gelukkig was het niets ernstigs. We hebben bijna alles kunnen doen wat we in de planning hadden, dus dat is goed. Nu heb ik tijd om thuis uit te rusten en me voor te bereiden op de volgende test in Qatar," aldus Marquez. 

Ook teamgenoot Dani Pedrosa was tevreden met het verloop van de test: "Na het schrappen van de test gisteren, waren we vandaag gelukkig in staat om de gehele dag maximaal te kunnen benutten, dit ondanks in de ochtenduren de baancondities niet helemaal ideaal waren. We hebben echt hard gewerkt maar we zijn tevreden over hetgeen we hier gedaan hebben. We moeten nu gefocust blijven en proberen op dezelfde voet verder te gaan over twee weken in Qatar.”

De eerstvolgende officiële MotoGP-test vindt plaats van 10 t/m 12 maart in Qatar, voor de seizoensopener op 26 maart op datzelfde circuit.