Herlings: "Gevecht tegen de pijn, maar ga voor de titel!"

Dit weekend staat Brabander Jeffrey Herlings gewoon aan de start van zijn allereerste MXGP-wedstrijd in Qatar. Wel geeft de 22-jarige motocrosser aan dat de eerste twee wedstrijden een gevecht tegen de pijn zullen zijn. Hij heeft nog veel last van zijn gebroken middenhandsbeentje.

Twee weken geleden liep de drievoudig wereldkampioen in de MX2-klasse een blessure op tijdens een val in Italië. Hoewel hij succesvol werd geopeereerd en KTM eerder nog aangaf dat de coureur pijnvrij aan zijn debuut in de koningsklasse kon beginnen, verwacht Herlings zelf dat dit er niet in zit. "Nee, dit is niet hoe ik het seizoen had willen beginnen," laat de jonge racer aan Omroep Brabant weten.

De eerste twee wedstrijden zal de Nederlander naar eigen zeggen niet kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft: "Ik vind het jammer dat ik bij mijn debuut niet kan laten zien wat ik in me heb. Het gaat natuurlijk dit weekend een gevecht tegen de pijn worden. Ik had graag voor de winst gegaan en dat was ook zeker mogelijk geweest gezien de voorbereiding. Dus dit is heel zuur. De eerste twee wedstrijden worden overleven"

Herlings ziet genoeg kansen om de punten die hij zal verliezen tijdens de eerste races terug te pakken: "Het seizoen is lang en er zijn genoeg mogelijkheden om punten terug te pakken. Uiteindelijk is het doel om wereldkampioen te worden en dat is ook zeker mogelijk, maar dan zal ik er wel het hele jaar bij moeten zijn."

Op de vraag of de KTM-rijder ooit heeft gedacht dankzij deze tegenslag niet mee te kunnen strijden voor de titel, antwoordt hij ontkennend: "Nee, ik moet meteen voor de titel gaan. Ik heb drie titels behaald in de MX2 en dat hadden er eigenlijk vijf moeten zijn, als ik niet geblesseerd was geraakt. Iedereen zat te wachten tot ik de overstap zou maken en nu is het dan zo ver."

Vanaf 25 februari kan je regerend MX2-wereldkampioen Jeffrey Herlings zien debuteren in de MXGP op Eurosport 2.