Wapenhandelaar verbindt zich aan wielerploeg

Wielerploeg UAE Abu Dhabi heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden: de Dubaise vliegmaatschappij Emirates is voortaan de naamgever van de ploeg die tot vorig jaar als Lampre-Merida door het leven ging. Vanaf nu zal het team dan ook UAE Team Emirates heten. 

De nieuwe sponsor en naam van de World Tour-formatie werd dinsdag bekendgemaakt, twee dagen voor de start van de Abu Dhabi Tour - de World Tour-wedstrijd in het Midden-Oosten. De kleuren blijven grofweg hetzelfde: groen, rood, wit en zwart zoals in de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten. "We gaan de Emiraten naar het wereldtoneel van het wielrennen brengen", verklaarde sjeik Majid al-Mualla, de directeur van Emirates.

Naast de grote vliegmaatschappij werden nog twee andere sponsoren gecontracteerd. Als eerste was daar aandelenhandelaar ADS Securities. Zij werden vergezeld door de International Golden Group, wat voor enige commotie zorgde: het is de grootste wapenproducent- en handelaar van Abu Dhabi. Van kleine tot zware wapens en van complete commandocentra tot tanks, de nieuwe sponsor van de World Tour-ploeg biedt het allemaal