Wellens pakt laatste rit in Ruta del Sol, Valverde eindwinnaar

Tim Wellens heeft de vijfde en laatste etappe van de Ruta del Sol gewonnen. De 25-jarige Belg van Lotto Soudal was de snelste van een kopgroep. De eindzege van Alejandro Valverde kwam in de laatste etappe niet meer in gevaar.

Al snel na de start ontstond er een kopgroep van acht renners: Nick van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij), Wellens (Lotto Soudal), Garikoitz Bravo (Euskadi Basque Country-Murias),Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Simon Clarke (Cannondale-Drapac), Marco Minnaard (Wanty-Wroupe Gobert), Domen Novak (Bahrain Merida Pro Cycling Team) en Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice). De maximale voorsprong van de acht bedroeg iets meer dan zes minuten.

Op tien kilometer van het einde werd duidelijk dat de vroege vluchters het zouden gaan halen, zonder Minnaard en Bravo. Wellens was uiteindelijk de snelste in de sprint voor Clarke en Campenaerts. Voor de renner van Lotto Soudal was het al de derde overwinning van het seizoen, nadat hij eerder twee keer won op Mallorca won.

De eindzege van Valverde kwam niet meer in gevaar en behield zijn voorsprong van één seconden op Alberto Contador en zes seconden op Thibaut Pinot. Voor de renner van Movistar betekende dit zijn vijfde eindoverwinning in de Ruta del Sol en zijn honderdste zege in zijn carrière.