Wawrinka met drie tiebreaks door op Australian Open

Stanislas Wawrinka heeft zich in Melbourne met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De Zwitserse nummer vier van de wereld stond geen set af tegen Andreas Seppi, maar de Italiaanse nummer 89 van de wereld gaf hem uitstekend partij. 

Wawrinka leverde al in game één zijn service in, maar pakte die later weer terug. Het bracht de set tot een tiebreak en twee fouten op rij van Seppi bezorgden de Zwitser de voorsprong. In het tweede bedrijf kreeg Wawrinka pas diep in de set wat breakkansen, maar die benutte hij niet en dus werd het wederom een tiebreak. Daarin was hij net iets stabieler en ook dit keer trok hij aan het langste eind. Set drie ging lang volgens hetzelfde recept, maar dit keer brak Seppi zijn opponent. Wawrinka sloeg echter gelijk terug en dus werd het weer een tiebreak. Ook dit keer was de Zwitser op de belangrijke momenten de sterkste en dus kon hij na bijna drie uur tevreden douchen: 7-6 (2), 7-6 (4), 7-6 (4).

De eerste kwartfinale in Melbourne is inmiddels ook bekend, want Wawrinka zal het op moeten nemen tegen Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman, twaalfde op de wereldranglijst, rekende af met een van de verrassingen van het toernooi, de Brit Daniel Evans (ATP-51). Via een tiebreak won Evans de eerste set nog, maar een vroege break in de volgende sets leverde Tsonga telkens de setwinst op. Na drie uur was het gespeeld: 6-7 (4), 6-2, 6-4, 6-4.