FOK! Wat een weer: aanvriezende mist zorgt voor gladheid

Geeft St. Vincentius zonneschijn,
dan is er hoop op koren en wijn.

Goedemorgen!

Het kan door aanvriezende mist van afgelopen nacht plaatselijk glad zijn! Het was afgelopen nacht gemiddeld -6 graden, in de zuidelijke helft van het land was het nog kouder. Eventueel aanwezige mist lost vanmorgen slecht op. Op de plaatsen waar het wel lukt, komt de zon tevoorschijn. 

In hardnekkige mistgebieden blijft de temperatuur rond het vriespunt schommelen, daar waar het zonnetje zijn neus laat zien, loopt de temperatuur al gauw op van 2 tot 6 graden boven nul. De wind is zwak tot matig en veranderlijk. Fijne zondag! 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:33
Zon onder: 17:07
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1840 Britse kolonisten komen aan in Nieuw-Zeeland.
1942 Sietze de Groot wint de achtste Elfstedentocht.
1944 De geallieerden beginnen Operatie Shingle met een aanval op de plaats Anzio in Italië.
1965 Ondertekening van het Verdrag van Straatsburg waarbij medewerking aan radio-uitzendingen vanuit internationale wateren wordt verboden.
1980 In de Sovjet-Unie wordt atoomgeleerde en Nobelprijswinnaar Andrej Sacharov gearresteerd. Hij wordt later verbannen naar Gorki.
2013 Op het Sierra Leone-tribunaal in Leidschendam start het hoger beroep tegen Charles Taylor, de voormalige president van Liberia.

Een fraaie rietpluim (Foto: Luuntje)
Een fraaie rietpluim (Fotto: Luuntje) 

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!