In 6 minuten de Nordschleife rond - zonder ledematen

Bijna iedere serieuze racefan wil wel een rondje rijden op de Nordschleife, één van de meest gevaarlijke permanente racebanen op de wereld. Voor ons Nederlanders is het niet zo ver rijden en redelijk makkelijk te realiseren, maar als je niet uit Europa komt wordt het al snel lastig en is de beste optie een racesimulator kopen. Maar wat als je ook geen ledematen hebt?

Mike, ook wel bekend als 'Handi' (snap je hem?) kampt met dat probleem. Mike is geboren met een aangeboren afwijking waardoor zijn ledematen nooit ontwikkeld zijn. Toch kan hij prima overweg met racesimulator Assetto Corsa, uiteraard niet met een racestuur of controller, maar met een computermuis. 

Mike waagde een rondje over 'The Green Hell' in de Pagani Zonda R en deed dat niet zonder succes. In een sublieme, maar helaas geen foutloze ronde komt hij met 6 minuten en 17 seconden weer over de streep. Let wel, het gaat hier om de toeristenversie van het circuit, dat een groot gedeelte van het rechte stuk overslaat, de tijd is dus niet te vergelijken met officiële records.

Ter vergelijking, ondergetekende kwam (met tien vingers) niet verder dan een 6:36.