Murray vecht zich naar tweede ronde Australian Open

Tennisser Andy Murray heeft zich met de nodige moeite naar de tweede ronde van de Australian Open geslagen. De Schotse nummer één van de wereld had de nodige moeite met Illya Marchenko, maar won toch in drie sets.

De Oekraïner, de mondiale nummer 95, brak Murray gelijk in de eerste game van de wedstrijd. Daarna moest hij echter twee keer zijn service inleveren en dat koste hem uiteindelijk de set: 7-5 voor Murray. Set twee leverde eveneens een vroege break op voor Marchenko, maar wederom maakte Murray het op tijd goed en via een tiebreak haalde hij de set naar zich toe. Het derde bedrijf leverde een regelmatig vloekende Murray minder problemen op en na bijna drie uur was het gedaan: 7-5, 7-6 (5), 6-2. 

De nummer vijf van de wereld, Kei Nishikori, had moeite met Andrey Kuznetsov uit Rusland. De Japanner kreeg in de vierde set bij 5-2 kansen om de tiebreak en dus de wedstrijd af te maken, maar hij leverde de set alsnog in. Nishikori herstelde zich wel snel en won de vijfde set alsnog relatief makkelijk. Marin Cilic, de mondiale nummer zeven, vocht zich in vijf sets langs de taaie Pool Jerzy Janowicz. Cilic kwam op 2-0 achter in sets, maar won de volgende drie sets en pakte zo alsnog de zege.