Golfer Justin Thomas schrijft geschiedenis

De Amerikaanse golfer Justin Thomas heeft deze week op het Sony Open in Hawaii veel opzien gebaard. Donderdag sloot hij de eerste ronde van het toernooi af met een score van 59. Het gebeurt maar zelden dat een golfer op een par-72 baan een ronde in minder dan 60 slagen weet af te leggen. Thomas zette deze lijn voort en wist het toernooi te winnen met een totaalscore van 27 onder par. Dit is een record in de 88-jarige geschiedenis van de PGA Tour.

Justin Thomas verbleef twee weken op Hawaii en speelde er twee toernooien die hij allebei wist te winnen. Vorige week won Thomas al het SBS Tournament of Champions op het eiland Maui. Hier versloeg Thomas het hele veld met een marge van drie slagen. Deze week werd dit kunststukje herhaald in Honolulu. Ditmaal had de jonge golfer wat minder genade met de concurrentie. De Brit Justin Rose werd tweede, maar had zeven slagen meer nodig dan de winnaar.

Thomas heeft in het seizoen 2016/2017 vijf toernooien gespeeld en er drie van gewonnen. De laatste golfer die zo’n succesvolle seizoenstart had was Tiger Woods in zijn goede jaren.

Succes in de majors heeft Thomas nog niet gekend. Zijn beste prestatie is een achttiende plaats op de PGA Championship in 2015. Op de Masters die in april weer in Augusta worden gespeeld zullen de camera’s echter vol op Thomas gericht zijn.

Voor aanvang van de trip naar Hawaii stond Thomas nummer 22 op de wereldranglijst en werd hij gezien als een talentvolle speler. Na de twee toernooizeges vliegt hij terug naar het Amerikaanse vasteland als recordhouder, gevestigde naam en nummer acht van de wereld. En ook niet onbelangrijk, Thomas is 2,3 miljoen dollar rijker.