Halep gelijk onderuit op Australian Open

Voor de Roemeense tennisster Simona Halep is de Australian Open 2017 uitgelopen op een flinke domper. De nummer vier van de wereld was in Melbourne totaal niet opgewassen tegen de Amerikaanse Shelby Rogers, die bijna vijftig plekken lager staat op de wereldranglijst.

De 24-jarige Rogers kreeg vroeg in de eerste set al de nodige kansen om Halep, tweevoudig kwartfinaliste in Melbourne, te breken. Dat lukte niet, maar na een ellenlange game op 2-3 slaagde Rogers er toch in de service over te nemen. Op de opslag van Halep kreeg ze al twee setpoints die ze niet pakte, maar met een lovegame op eigen service maakte ze de set alsnog af: 3-6.

In het tweede bedrijf won Halep de eerste game - waarin ze zelf mocht serveren - en dat was het. De Roemeense leverde drie keer op rij haar service in en bij de derde keer was dat fataal: 1-6 en dus een plek voor Rogers in de tweede ronde. Halep werd vorig jaar in Melbourne ook al in de eerste ronde uitgeschakeld, terwijl ze daarvoor twee keer de kwartfinales haalde.