Leicester deelt mokerslag uit aan Man. City

Manchester City is zaterdag hard onderuit gegaan tegen Leicester City. De ploeg van Pep Guardiola verloor met flinke cijfers: 4-2. Leicester kwam geweldig uit de startblokken en verkeerde na twintig minuten spelen in een zetel. Al binnen drie minuten werd de score geopend via Jamie Vardy. De aanvaller heeft dit seizoen moeite om het net te vinden, maar was zaterdag weer vanouds op dreef.

Na een pas van Islam Slimani schoot Vardy schitterend in de verre hoek raak. Nog geen twee minuten later hadden de supporters van Leicester City opnieuw reden tot juichen toen Andy King de score 2-0 op het scorebord schoot. Met een fraai schot verschalkte hij doelman Claudio Bravo in de korte hoek.

Daarmee leek een nederlaag opnieuw in de maak voor de ploeg van Guardiola. Vorige week verloren The Citizens van Chelsea en ook tegen Leicester bleek al snel dat de ploeg zonder punten terug zou keren naar Manchester.

Zeker toen Vardy na twintig minuten zijn tweede van de avond scoorde. De Engelsman omspeelde Bravo na een heerlijke pass van Mahrez en rondde vervolgens koelbloedig af.

Tijdens het tweede bedrijf was het voor Leicester zaak van tegenhouden. Manchester City beschikte over het meeste balbezit en drong de thuisploeg naar achteren, maar had veel moeite om écht gevaarlijk te worden. The Foxes werkten hard, stonden compact een hoopten met de snelheid van Vardy op de counter.

Dit recept pakte opnieuw goed uit toen Vardy zijn hattrick compleet maakte. Vanuit een moeilijke hoek gooide de aanvaller de wedstrijd op slot toen hij tekende voor de vierde treffer van de avond. In de slotfase deed Manchester City nog iets terug. Door een fraaie vrije trap van Aleksandar Kolarov kwam City nog op 4-1, waarna invaller Nolito de eindstand bepaalde op 4-2.

Vardy mag de bal houden na zijn hattrick. (PRO SHOTS/Action Images)