Koeman: "Misschien is het angst"

Ronald Koeman maakt met Everton een moeizame periode door. Zaterdag verloor hij bij Watford voor de negende keer in tien wedstrijden. "Misschien is het angst", sprak hij.

Romelu Lukaku zette Everton op bezoek bij Watford op het goede spoor met de 0-1, maar na dik een uur had Everton het weggegeven tot 3-1. De eretreffer van Lukaku was enkel voor de statistieken en dus was Koeman niet blij na afloop.

"Als we achter staan komen we met een goede reactie, maar waarom niet als we voor staan?", vroeg Koeman zich hardop af voor de camera van de BBC. "Misschien is het angst. Een voorsprong zou juist vertrouwen moeten geven, maar dat doet het bij ons niet", aldus de Nederlander. "We zijn afwachtend en passief, terwijl we proactief moeten zijn."

Koeman is met Everton afgezakt naar de negende plaats in de Premier League, terwijl het met dertien punten in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen nog heel voortvarend begon. Sinds 24 september zijn daar slechts zeven punten bij gekomen. Spits Lukaku heeft met negen goals in veertien wedstrijden wél zijn vorm weer te pakken. Voor de club is het dan ook te hopen dat de Belg Everton in de komende drukke weken weer op het juiste spoor kan krijgen.