Arsenal wint ondanks moeizame start thuis van Stoke City

Arsenal kan dit weekend rustig afwachten wat de concurrentie gaat doen. The Gunners hielden drie punten over aan het duel met Stoke City en melden zich naast Chelsea. Het werd 3-1.

Arsenal kreeg de lastige opgave om Stoke City te verslaan en hiermee geen gat te laten vallen met de bovenste ploegen. Stoke City was namelijk bezig aan een goede reeks een hoopte punten mee te kunnen nemen uit het Emirates Stadium.

Deze instelling was duidelijk zichtbaar en Arsenal had het moeilijk met het felle spel van Stoke. De bezoekers vochten voor iedere meter en gaven de Arsenal door hun defensieve instelling weinig ruimte om mogelijkheden te creëren. Deze tactiek leek goed uit te pakken en met snelle counters kon de ploeg zelf ook gevaar stichten voor het doel van Petr Cech.

Daarbij werd Stoke in het zadel geholpen door de scheidsrechter, die na een half uur spelen naar de stap wees. Granit Xhaka maakte in zijn eigen strafschopgebied een overtreding op Joe Allen, waarna Charlie Adam succesvol raak schoot vanaf elf meter.

Hierdoor leek het voor Arsenal een lastige opgave te worden om drie punten over te houden aan het duel. Na de treffer bleven grote mogelijkheden namelijk uit voor de thuisploeg. Toch kwam het vlak voor rust op gelijke hoogte, toen Theo Walcott na een mooie aanval raak schoot na een voorzet van Hector Bellerin.

Zo vertrokken beide teams met een stand van 1-1 richting de kleedkamers en wist Arsenal dat het de tweede helft meer uit de kast zou moeten halen voor een overwinning. En dat leek de ploeg zich te realiseren, want tijdens het tweede bedrijf liet Arsenal zien dat alleen zij recht hadden op drie punten.

Het tempo ging omhoog en vijf minuten na rust kopte Mesut Özil zijn ploeg op voorsprong. Na een schitterende pass van Alex Oxlade-Chamberlain, knikte de Duitser de bal over doelman Lee Grant.

Een kwartier voor tijd werd het duel beslist na een treffer van Alex Iwobi. Die invaller mikte de bal laag in de verre hoek en scoorde hiermee zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. Door de overwinning meldt Arsenal zich met 34 punten naast koploper Chelsea, dat morgen in actie komt tegen West Bromwich Albion.