Robben trefzeker voor Bayern, RB Leipzig verspeelt koppositie

Bayern München heeft zaterdag een gemakkelijke overwinning geboekt op VfL Wolfsburg. De Duitsers wonnen mede dankzij Arjen Robben met 5-0. Arjen Robben begon vanaf de eerste minuut bij Bayern, dat heer en meester was tijdens het duel met Wolfsburg. In eigen huis begon de ploeg goed en kwam het na een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van Robben.

Met een fraai schot mikte de vleugelspeler de bal in de verre hoek en liet hij doelman Diego Benaglio kansloos. Niet veel later bleek het een lastige middag te worden voor Wolfsburg. Vier minuten na de openingstreffer was het Robert Lewandowski die de score verdubbelde.

De Poolse aanvaller scoorde hiermee zijn tiende treffer van het seizoen en in de tweede helft mocht hij aanteken voor zijn elfde. Na een schot van Thomas Müller tikte de aanvaller de bal achter Benaglio.

Daarmee werd de wedstrijd een half uur voor tijd definitief beslist. Het werd nog erger voor Wolfsburg, toen Müller tekende voor de 4-0 tekende. Het slotakkoord kwam op naam van Douglas Costa. Hiermee beloonde de Braziliaan zijn invalbeurt met een doelpunt.

RB Leipzig heeft zaterdag de koppositie uit handen gegeven aan Bayern München. De sensatie uit Duitsland verloor met 1-0 van Ingolstadt. In Duitsland heeft iedereen het over Leipzig. De promovendus kent een geweldige seizoenstart en stond voorafgaand aan het duel met Ingolstadt bovenaan de ranglijst van de Bundesliga.

Daar kwam echter verandering in toen Ingolstadt zich een taaie tegenstander toonde. De thuisploeg moest het initiatief aan Leipzig laten, maar slaagde erin om de bezoekers weg te houden van het doel. Zo kregen beide ploegen weinig mogelijkheden en had Ingolstadt aan een vroeg doelpunt genoeg voor de overwinning.

Na twaalf minuten spelen was het Roger die het net wist te vinden. De Braziliaan scoorde zijn eerste treffer van dit seizoen en verzekerde hiermee zijn ploeg van drie punten. Door de nederlaag van Leipzig en de overwinning van Bayern München, is de ploeg van Carlo Ancelotti de nieuwe koploper van de Bundesliga.