Biatlete Dahlmeier ondanks missers naar ruime zege

Biatlete Laura Dahlmeier heeft haar tweede World Cup-zege op rij gepakt. In het Sloveense Pokljuka mocht de Duitse na haar zege in de sprint van vrijdag als eerste vertrekken, maar haar zege kwam onderweg nog flink in gevaar.

Bij de eerste schietbeurt was er niks aan de hand voor Dahlmeier, die soeverein de leiding in handen had. Bij het staand schieten miste ze echter twee schijven, ongewoon voor haar doen. Ze liep flinke achterstand op ten opzichte van de leiders, aangevoerd door Marte Olsbu, maar een goede derde schietbeurt en vooral erg snel langlaufen in de kilometer daarna bracht Dahlmeier weer naar de kop.

Dahlmeier, Olsbu, Kaisa Mäkäräinen, Susan Dunklee, Franziska Hildebrand en revelatie Lisa Theresa Hauser legden gezamenlijk aan voor de laatste schietbeurt. Dahlmeier schoot foutloos en de overige vijf lieten één misser noteren. De Duitse kon daardoor de leiding weer strak in handen nemen, terwijl de Tsjechische Eva Puskarcikova van achteren op kwam zetten. Achter Dahlmeier gingen zij en Mäkäräinen de strijd aan om plek twee, wat de Finse won. Puskarcikova hield Marie Dorin Habert in de eindsprint nog van zich af en pakte een prachtige derde plek.