Skiester Worley is helemaal terug en wint weer

Skiester Tessa Worley is weer helemaal terug in de wereldtop. Eind november boekte ze na jaren blessureleed haar eerste World Cup-zege in meer dan drie jaar tijd, zaterdag was de Française opnieuw de beste op de reuzenslalom in Sestrière. Het was overigens de eerste keer sinds de Olympische Spelen van 2006 dat de dames op dit niveau van de piste in Italië gingen.

De eerste run zorgde voor flink veel spanning. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin was de snelste, maar het zat bijzonder dicht bij elkaar achter haar. De Liechtensteinse Tina Weirather gaf bijvoorbeeld slechts één honderdste van een seconde toe, terwijl Worley en Lara Gut daarachter de derde plek deelden op 0,05 seconden. Sofia Goggia stond slechts 0,12 seconden achter, maar had daarmee al wel vier dames voor zich.

Goggia mocht als eerste van de top-5 haar tweede run afwerken en dat deed ze uitstekend. Toch ging Worley er gelijk daarna al met 0,15 seconden onderdoor, waarna Gut iets tekort kwam om de twee te pakken. Weirather en Shiffrin kwamen er in de tweede run niet meer aan te pas en gaven hun podiumposities weg, waardoor Worley voor Goggia en Gut de zege pakte.