Zweedse skicrossers kegelen elkaar onderuit op weg naar 1-2'tje

In het Zweedse freestyleskiteam zal het vrijdagavond niet erg vrolijk geweest zijn. In het Franse Val Thorens werd het seizoen voor de skicrossers geopend en dat liep voor de Zweedse dames niet helemaal naar wens.

Aanvankelijk ging het nog prima en met Anna Holmlund - de World Cup-winnares van de vorige twee seizoenen - en de jonge Sandra Näslund bestond de helft van de finale uit Zweedse dames. In de finale gingen de twee soeverein op kop, waarbij Näslund haar ervaren teamgenote volgde en in de voorlaatste bocht zelfs aanviel.

Dat liep echter niet goed af: het nodige duw- en trekwerk resulteerde erin dat beide dames tegen de sneeuw smakten. Olympisch kampioene Marielle Thompson uit Canada profiteerde en pakte de zege, de Zwitserse Fanny Smith ging er met plek twee vandoor. Holmlund bleek bij de val een poortje gemist te hebben en werd gediskwalificeerd, waardoor Näslund plek drie toegewezen kreeg.

Holmlund en Näslund op weg naar een 1-2'tje, tot ze elkaar van de baan skiën (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de zege op de Jean-Frédéric Chapuis-piste naar, jawel, Jean-Frédéric Chapuis. De olympisch kampioen en drievoudig World Cup-kampioen uit Frankrijk deed de naar hem vernoemde piste alle eer aan en skiedde soeverein naar de zege op 'zijn' sneeuw. Landgenoot Sylvain Miaillier werd tweede, voor de Zweed Victor Öhling Norberg.