Bosz: "El Ghazi was levensgevaarlijk"

Ajax gaf donderdagavond in de Europa League uit bij Standard Luik in de slotfase een voorsprong uit handen (1-1). Desondanks was trainer Peter Bosz na afloop tevreden.

"Ik ben niet pissig, want dan zou ik de spelers tekort doen", zei de oefenmeester voor de camera van FOX Sports. "Ik vind het jammer voor Nederland, want we hebben de punten nodig. Je moet de 2-0 maken en dan sleep je toch extra punten binnen", trapt hij een open deur in, doelend op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

De Belgische pers vond Standard in de tweede helft veel beter dan Ajax. Daar was Bosz het niet helemaal mee eens. "Tien minuten hadden ze ons onder druk, maar de rest van de wedstrijd hebben wij gedicteerd. Buiten een paar kansjes die zij hebben gehad, hebben wij hele grote mogelijkheden gehad."

Anwar El Ghazi blonk uit en maakte de goal namens de Amsterdammers. "Een geweldige goal", zei Bosz. "Ik vond hem goed spelen. Die linksback (Corentin Fiore, red.) werd terecht gewisseld, want hij had totaal geen vat op El Ghazi. Iedere keer in de één-tegen-één was hij levensgevaarlijk."

Een deel van het Ajax-publiek liet zich vroeg in de wedstrijd van de slechtste kant zien. "Onnodig, en jammer van een mooie avond en campagne", aldus Bosz. "Dat hoort er helemaal niet bij." Voor de knock-outfase hoopt Bosz op een 'makkelijke én mooie tegenstander'.