Advocaat: "Een kwaliteitsverschil tussen Fenerbahce en Feyenoord"

Dick Advocaat was niet onder de indruk van wat zijn Fenerbahçe tegen Feyenoord liet zien. "Maar het belangrijkste is dat we ons hebben weten te kwalificeren."

"Ik vond het van beide kanten een heel rommelige wedstrijd en de meest gelukkige heeft gewonnen", zei Advocaat na afloop van de wedstrijd in De Kuip tegen Fox Sports. Fenerbahçe won in Rotterdam met 1-0. "We hadden niet veel te duchten van Feyenoord, het was vrij simpel zoals ze het met de lange bal uitspeelden. Wij hebben een paar jongens die daar wel raad mee weten. Maar aan de bal speelden we zelf vandaag ondermaats."

Feyenoord kreeg wel mogelijkheden zoals een schot op de paal van Tonny Vilhena. Advocaat: "Nou, kansjes.. oke, wat schoten uit de tweede lijn. Niet echt uitgespeelde kansen. Maar toen wij 0-1 maakten, werd het voor de tegenstander wel heel moeilijk om het nog om te draaien met drie goals. Daar zijn we defensief gewoon veel te sterk voor. Het belangrijkste is dat we ons hebben weten te kwalificeren in een mindere wedstrijd."

De sleutel tot succes lag volgens Advocaat verborgen in een kwaliteitsverchil tussen Fenerbahçe en Feyenoord, dat Europees uitgeschakeld is. "Zo simpel is het."