Neville haalt uit naar 'idiote' Fellaini

Manchester United liet zondag twee punten liggen bij Everton en uitgerekend Marouane Fellaini was tegen zijn oude werkgever de grote schlemiel. De Belg veroorzaakte een strafschop.

Met nog vijf minuten op de klok mocht Fellaini op Goodison Park invallen bij United, dat door een goal van Zlatan Ibrahimovic de wedstrijd leek te gaan winnen. Fellaini stond echter amper op het veld of hij maakte een domme overtreding in het strafschopgebied. Leighton Baines bepaalde de eindstand van elf meter op 1-1.

Oud-speler Gary Neville begrijpt wel waarom Fellaini van José Mourinho mocht invallen en hij neemt de Portugees dan ook niets kwalijk. "Die wissel was bedoeld om die lange ballen in het strafschopgebied van United te verwerken. Dat was wel logisch. Maar als hij dan met zo'n idiote actie komt..."

"Van zo'n ervaren international was het echt slecht. Dat kun je het management niet kwalijk nemen, het was een slecht moment", zei Neville op Sky Sports. Leon Osman, die vroeger met Fellaini bij Everton speelde, deed er nog een schepje bovenop. "Wij wilden altijd dat hij zo ver mogelijk bij ons strafschopgebied vandaan speelde."