El Ghazi: "Het zal me niet meer gebeuren"

Anwar El Ghazi maakte zondag zijn rentree bij Ajax, nadat hij een maand bij de beloften moest spelen. "Ik heb veel spijt gehad."

El Ghazi werd teruggezet naar Jong Ajax vanwege een woede-uitbarsting tegenover trainer Peter Bosz. De buitenspeler toonde zijn frustraties toen hij te horen kreeg dat hij geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie. Tegen FC Groningen had El Ghazi zondag een goede invalbeurt.

"Ik ging wel goed. Ik heb een penalty veroorzaakt. Een lichte overtreding, maar ik lag op snelheid", reageerde de 21-jarige speler op FOX Sports. In de slotfase toonde El Ghazi ook nog een technisch hoogstandje. "Ik kreeg een lekker gevoel van het publiek en mijn teamgenoten, dus ik wilde het laten zien."

Met nog vier duels te gaan voor de winterstop wil de jongeling niet meer achteromkijken en aan zijn fouten denken. "Ik handelde uit emotie en heb veel spijt gehad. Het gaat nu niet meer gebeuren, de lucht is geklaard. Ik wil vooruit kijken en belangrijk zijn voor Ajax. Ik heb weer een klein stapje gezet."