Piepjonge Prevc boekt tweede zege in schansspringseizoen

Schansspringer Domen Prevc heeft in het Duitse Klingenthal zijn tweede overwinning van het seizoen gepakt. De pas 17-jarige Sloveen is dit seizoen bezig met zijn definitieve doorbraak, nadat vorige winter al duidelijk was dat hij er heel snel aan zat te komen.

Prevc stond na de eerste sprong nog op de vierde plek. De leiding was in handen van een Pools duo: Maciej Kot kende de beste sprong, Kamil Stoch volgde hem op de voet, met Stefan Kraft op de hielen. Ook de Noor Daniel André Tande deed prima mee, terwijl de Canadees Mackenzie Boyd-Clowes met de zesde plek op weg leek naar zijn beste resultaat ooit.

Boyd-Clowes viel in de tweede ronde terug naar de twaalfde plek, waarna het de beurt was aan Tande. De Noor liet een geweldige sprong zien, maar zag gelijk daarna dat Prevc hem met 0,2 punten aftroefde. Kraft nam vervolgens de derde plek in, waarna de Polen het af moesten maken. Een dag na hun zege in de landenwedstrijd lukte het echter niet: zowel Stoch als Kot vielen wat tegen, waardoor de twee met de plekken vier en vijf precies buiten het podium vielen.