Duitsers weer oppermachtig op noordse combinatie

De Duitse ploeg heeft op de noordse combinatie weer flink toegeslagen tijdens de World Cup in Lillehammer. In de Noorse sneeuw eindigden vier Duitsers bij de beste vijf, vergelijkbaar met de overmacht van een dag eerder.

De Japanner Takehiro Watanabe won het schansspringen, maar als mindere langlaufer werd hij al heel snel bijgehaald door de Duitsers Eric Frenzel en Björn Kircheisen. Die bleven vervolgens de rest van de 10 kilometer samen op kop, waarna Frenzel zijn 'oude' teamgenoot overtuigend klopte in de slotfase. Toch kon Kircheisen blij zijn, want het was al een tijd geleden dat hij in de World Cup om een individuele zege kon strijden.

Jørgen Gråbak sloot na een paar kilometer aan bij de Japanner Akito Watabe, die hij niet veel later achter liet op jacht naar plek drie. Watabe leek op weg naar de vierde plaats, maar in de slotfase kwamen de Duitsers Johannes Rydzek en Fabian Riessle hem nog voorbij. Rydzek, die vorige week beide wedstrijden won, blijft wel aan de leiding van het World Cup-klassement.