Snookeraar Selby in zinderende finale UK Championship langs O'Sullivan

Snookeraar Mark Selby heeft na een zinderende finale de UK Championship op zijn naam geschreven. De wereldkampioen versloeg in een finale met een hoop centurybreaks met 10-7 van Ronnie O'Sullivan. Het is voor Selby zijn tweede UK Championship-titel. Hij won het toernooi ook al eens in 2012. 

O'Sullivan opende de wedstrijd met een break van 124. Het werd 2-1, waarna Selby met een 67-break er 2-2 van maakte. Na de pauze maakte O'Sullivan diverse fouten op routinematige schoten. Selby profiteerde en zorgde er mede met breaks van 58 en 87 voor dat hij 6-2 voor kwam te staan met het ingaan van de avondsessie.

Selby opende de avond met een break van 56, waarna O'Sullivan terug kwam met breaks van 56 en 80 voor 7-3. Rocket Ronnie pakte ook het elfde frame en sloot het laatste frame voor de mid-term interval af met een break van 134. Hij stond nog maar twee frames achter.

Na de pauze opende Selby met een break van 137, waarna O'Sullivan 130 op tafel legde (8-6). The Rocket stoomde door, want met een break van 87 werd het zelfs 8-7. The Jester from Leicester kon niet achterblijven en met een 134-break kwam hij op één frame van de winst. In het zeventiende frame duurde het even voordat het los barstte. O'Sullivan miste de blauwe bal voordat Selby weg kon lopen. De wereldkampioen sloot in stijl af met een break van 107 en won. 

Selby heeft nu zijn tweede Triple Crown binnen en hij is de zesde speler die in één jaar het WK en de UK Championship weet te winnen.