Handbalsters lijden pijnlijke nederlaag tegen Duitsland

De handbalsters zijn het EK niet begonnen zoals ze aanvankelijk verwacht hadden. Tegen Duitsland slaagde Nederland er verrassend niet in om met een overwinning het toernooi te beginnen. Het werd uiteindelijk 27-30 in het voordeel van de Duitsers.

Nederland had bijna de hele eerste helft de overhand in de wedstrijd. Duitsland keek zelfs lange tijd tegen zes punten achterstand aan. Het omslagpunt kwam echter toen verdediger Kelly Dulfer een rode kaart kreeg. De verdediging van Nederland viel uitéén en Duitsland maakte hier slim gebruik van. De voorsprong verdween rap en Duitsland wist zelfs een kleine marge op te bouwen.

Ook in de tweede helft verspilde Nederland een voorsprong. De ploeg wist aanvankelijk wel die voorsprong op te bouwen, maar begon slordiger te spelen en toen Duitsland eenmaal bij was kwam Nederland er überhaupt niet meer aan te pas. Keer op keer lieten de Nederlanders zich verrassen door de Duitse aanval.

Over twee dagen speelt Nederland tegen Polen, een ploeg die het Nederland nog erg lastig kan maken.