Ramos zorgt voor late gelijkmaker Real in matige El Clásico

Sergio Ramos heeft Real Madrid op de valreep een punt bezorgd op bezoek bij Barcelona. In de 90e minuut zorgde hij voor de 1-1. Daardoor blijft het verschil tussen de aartsrivalen zes punten.

De eerste helft van El Clásico was er een zonder al te veel spektakel. Hoe anders had het kunnen lopen, als de scheidsrechter de bal in de derde minuut op de stip had gelegd voor een strafschop. Vazquez penetreerde in het strafschopgebied en Mascherano stapte uit, maar in de ogen van de leidsman was het geen pingel.

Real Madrid, met Isco in plaats van Bale, was voor rust de gevaarlijkste ploeg. Ronaldo’s schot na een tikje door de benen van Mascherano was te slap om Ter Stegen te verrassen en ook een harde poging met links werd gepareerd door de doelman, die ook attent was bij een kopbal van Varane.

Barcelona was niet bij machte om de defensie van de Madrilenen kapot te spelen. Neymar en Suarez hebben al weken de vorm niet en lieten zich voor rust nauwelijks zien. Het tempo was bovendien te traag om veel in de buurt van doelman Navas te komen.

Tegen de verhoudingen in kwam Barcelona in de 53e minuut toch op voorsprong. Varane maakte een onnodige overtreding op Neymar. De Braziliaan nam de vrije trap zelf waarna Suarez de openingstreffer binnenkopte, 1-0. Net daarna kon de Uruguayaan net niet bij een slim passje van Messi.

Vanaf een uur spelen kwam Iniesta het veld in. De middenvelder maakte zijn rentree na op 22 oktober geblesseerd te zijn geraakt en kwam in de plaats van Rakitic. Vanaf dat moment begon het te lopen bij Barcelona en domineerde de thuisploeg. Neymar had een gigantische kans op aangeven van Iniesta en zag daarna een schot geblokt worden door Varane

Real Madrid kreeg via Ronaldo nog een goede kans op de gelijkmaker nadat Marcelo de achterlijn weer haalde en een voorzet gaf, maar de kopbal van de Portugees werd weggewerkt door Alba. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker alsnog toen Sergio Ramos binnenkopte: 1-1.

Sergio Ramos viert de 1-1. (PRO SHOTS/Bagu Blanco)