Rodelaar VS verslaat Rus met 0,006 seconden

Rodelaar Tucker West heeft vrijdag op prachtige wijze zijn tweede World Cup-zege ooit gepakt. De Amerikaan was voor eigen publiek de beste op de baan in Lake Placid, maar makkelijk ging het zeker niet.

In de eerste run was West al de beste, maar het verschil met de nummer twee was erg klein: de Rus Semen Pavlichenko gaf slechts 0,008 seconde toe op West. Het verschil achter die twee was voor rodelbegrippen redelijk groot. De Amerikaan Chris Mazdzer en de Oostenrijker Wolfgang Kindl waren anderhalve tiende trager dan het leidende duo.

De Rus Stepan Fedorov maakte in de tweede run grote indruk. Enigszins geholpen door de slechter wordende baan - waardoor de rodelaars na hem in het nadeel waren - steeg hij dankzij een prachtige run van de negentiende naar de tiende plek. Voorin ging Kindl voorbij aan Mazdzer, waardoor de Oostenrijker het podium mocht bestijgen. De strijd om de zege werd vooral erg spannend: Pavlichenko zette de snelste tijd neer, waarna het de beurt was aan West. Hij gaf bij het eerste meetpunt 0,03 seconden toe, verkleinde zijn achterstand gedurende de run naar 0,008 en zelfs 0,001 seconden en won uiteindelijk met zes duizendsten van een seconde.

Bij de dubbels ging de zege opnieuw naar Duitsland. Wederom waren Toni Eggert en Sascha Benecken te sterk voor de rest, maar de concurrentie was niet ver weg. Het Amerikaanse duo Matt Mortensen en Jayson Terdiman profiteerde optimaal van hun baankenner en pakte met de tweede plek hun eerste World Cup-podium ooit. Supertalenten Robin Geueke en David Gamm gingen door met hun doorbraak dit seizoen: zij werden op 0,344 seconden derde.