Van Praag geschoffeerd en herkozen bij KNVB

Michael van Praag zal ook de komende drie jaar de voorzitter van de KNVB zijn. Tijdens de vergadering van de Nederlandse voetbalbond werd de bestuurder gekozen voor zijn laatste termijn. Blij is hij echter niet met de herverkiezing.

De 69-jarige Van Praag zag dat 36 mensen voor zijn benoeming waren, 21 tegen en een onthield zich van stemming. Van Praag was niet geheel tevreden met die uitslag. "Bedankt voor het vertrouwen dat ik heb gekregen. En ik weet ook wel waar die andere stemmen vandaan komen."

Eerder vandaag kreeg hij naar eigen zeggen nog de wind van voren doordat hij volgens de betaald voetbalclubs zich in de afgelopen jaren te weinig bezig had gehouden met het Nederlandse voetbal. "Ik heb dinsdagmiddag met een afvaardiging van clubs uit ere- en eerste divisie gesproken en ik ben daar geschoffeerd op een manier die alle perken te buiten gaat. Maar ik ben nooit te oud om te leren. Het moet wel van twee kanten komen. Dus ze moeten niet alleen bellen na tuchtrechtspraak van de UEFA of als ze nog geld te goed hebben van een andere club. Maar ook bellen als ze zich niet betrokken voelen."