Broodnodige overwinning De Boer door late treffer Icardi

Frank de Boer zit na de eerste zege in vijf Serie A-duels weer wat lekkerder bij Internazionale. Mauro Icardi was tegen Torino met twee goals de grote man. Het werd 2-1. 

De clubleiding van Inter sprak woensdag het vertrouwen uit in de trainer: als tegen Torino een zege zou uitblijven zou dat de Nederlander niet per se de kop kosten. Tegen de nummer vijf van de ranglijst zag het er na dik een halfuur goed uit voor De Boer. Icardi, toch alweer een maand zonder doelpunt in de Serie A, zette Inter in de 35ste minuut op voorsprong. Joe Hart kwam van zijn lijn bij een goed steekballetje van Antonio Candreva, maar de Brit greep mis waardoor de oplettende Icardi kon profiteren.

Na rust sloeg de spits van Torino toe. Belotti wilde natuurlijk in het spoor van Icardi (zeven goals) blijven en deed dat door na dik een uur zijn zesde van het seizoen te maken. De Italiaan profiteerde van een botsing tussen Inter-verdedigers Ansaldi en Murillo en klopte keeper Handanovic. Inter kreeg daarna nog grote kansen via Candreva en Brozovic, die vanaf een meter of twee een kopkans voor open doel miste.

Door de missers stevende Inter af op het vijfde puntenverlies op rij (in de Serie A), maar Icardi liet met een hard schot Joe Hart kansloos en bezorgde Inter én De Boer de opsteker waarnaar ze al zo lang op zoek zijn (2-1).