FOK! Wat een weer: Grijs

Goeiemorgen! Het weer ligt momenteel aardig aan de ketting. Het is zelfs uitermate saai als je het mij vraagt, maar dat is het al een groot deel van het jaar. Ook de komende periode is er absoluut niet iets wat er op wijst dat het weer radicaal gaat omslaan. Toch moet ik proberen om er nog iets van te maken. Maar ik beken heel eerlijk, dat is niet makkelijk.

Ook vandaag overheerst de bewolking weer en zijn er maar een paar spaarzame opklaringen. Zodoende blijft het ook op deze donderdag op de meeste plaatsen droog. Gisteren viel er overigens wel wat plaatselijke regen- en motregen, maar dat was eigenlijk nauwelijks het noemen waard. Het wordt vanmiddag wel vrij zacht met maxima rond de 15 graden. De wind neemt wel wat toe en kan langs de kust kracht 5 tot 6 halen uit het zuidwesten.

Als er wat te beleven valt op weergebied dan is het wel op Tenerife. Dus een eind weg. Daar komt de regen soms met bakken uit de lucht. Maar elders op Europees grondgebied is het vrijwel overal hogedruk wat de klok slaat. Alleen in het zuiden van de Alpenlanden en aan de oostrand van Europa vonden we nog enige gebieden met neerslag. Verder op uitgebreide schaal mistvelden en laaghangende bewolking.

Kortom het is niet het echte herfstweer wat ik graag wil zien. Dit in tegenstelling tot drie jaar geleden. Wat had ik een pech toen. Een zware storm teisterde ons land, maar deze jongen had net zijn vakantie op Kos. En daar was het heel ander weer toen. 

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:25
Zon onder: 18:24
Zonkracht: 1 / 1
 
 Toen de herfst nog de herfst was. (Foto: Stephan5)
Toen de herfst nog echt de herfst was. Deze foto is alweer van een paar jaar geleden. Een echte regenliefhebber is niet bang voor zo'n buitje. Genieten was dat! Wat een bak water viel er die avond. Heerlijk.  

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1275 Oudste vermelding van de stad Amsterdam. De hoofdstad van ons land.
1492 Columbus ontdekt Cuba.
1946 Leo Fender maakt de eerste Fender-versterker in een schuurtje in zijn tuin. De bekende Stratocaster e.d. volgen later.
1994 Eerste gebruik van een online reclamebanner.
2013 De Amerikaanse zanger en musicus Lou Reed overlijdt.