Strafschop in blessuretijd redt Barcelona in Valencia

FC Barcelona heeft op het nippertje drie punten bijeengesprokkeld in de Primera División. In de laatste minuut van de wedstrijd werd de eindstand bepaald. Het werd 2-3 na een benutte strafschop van Lionel Messi.

Barcelona wist dat drie punten noodzakelijk waren om mee te komen met de top drie in de Primera División. Het geplaagde Valencia leek daarvoor een geschikte opponent. Onder de nieuwe coach Cesare Prandelli worden de resultaten echter steeds beter. Zo kwam het dat Valencia ook tegen Barcelona prima partij kon bieden. Barça kwam via Messi dan wel op voorsprong, maar het was de club uit de sinaasappelstad die even na rust de leiding nam.

Munir El Haddadi, in de zomer overgenomen van Barcelona, bracht Valencia in de 56ste minuut langszij. De spits stond toen koud vier minuten in het veld. Niet veel later zette Rodrigo Valencia op een 2-1 voorsprong. Diego Alves hield Valencia op de been, maar capituleerde bij een inzet van Luis Suarez. De doelman redde op een kopbal van Ivan Rakitic, maar had geen antwoord op de rebound van Suarez.

Met de 2-2 tussenstand naderde de wedstrijd het einde. Pas in de vierde minuut van de blessuretijd maakte Messi korte metten met de twijfel van Barça-fans. Vanaf elf meter bepaalde hij de eindstand op 2-3.