Zwemkampioen laat moedervlek verwijderen dankzij oplettende kijker

Olympisch zwemkampioen Mack Horton heeft onlangs een verdachte moedervlek laten verwijderen. Dat gebeurt wel vaker, maar de aanleiding was anders dan anders: een oplettende kijker viel het op dat de vlek er misschien niet al te goed uit zag en dat Horton er eens naar moest laten kijken.

"Ik heb die moedervlek nu al een tijd in de gaten en ik denk dat Mack er maar eens mee naar een doktor moet", zo schreef een anonieme fan aan de arts van het Australische zwemteam. De arts verwees hem door naar een specialist, die aangaf dat het verstandig was om de vlek direct operationeel te verwijderen. Horton lijkt niet erg geschrokken van de situatie, maar liet weten dat het wel aangeeft dat men regelmatig de huid na zou moeten kijken op dergelijke zaken.

"Het was me wel een beetje opgevallen, ik zag het wel eens in de spiegel en met de tijd veranderde de vlek een beetje, dus ik zei regelmatig tegen mijzelf dat ik er misschien eens naar moest laten kijken. Dat een wildvreemde dat dan zo zei heeft me echt over de streep getrokken om het te doen, wat een goede zaak is. Ik denk dat het een dermatoloog was die gewoon naar het zwemmen op de Spelen in Rio zat te kijken", aldus Horton in Australische media. Hij won in Rio het goud op de 400 meter vrije slag. Hij is inmiddels op zoek naar de identiteit van de fan en heeft hem of haar een gratis zwemles aangeboden. 

 

Shout out to the person that emailed the swim team doctor and told me to get my mole checked out. Good call. Very good call. 🙌🏼👌🏼

Een foto die is geplaatst door uoʇɹoɥ ʞɔɐɯ (@mackhorton) op20 Okt 2016 om 5:09 PDT