FOK! Wat een weer.. Wisselvallig weekend

Goeiemorgen! Gisteren was het een redelijke dag. Er viel wel een enkele bui waarbij zelfs op een paar plaatsen onweer werd gemeld. Toch bleef het op heel veel plaatsen droog en scheen de zon flink. Wel stond er een goed voelbare wind uit een zuidwestelijke richting. Vandaag en morgen draait het om buien.

Op zee en in de kustprovincies viel vannacht al een enkele bui, terwijl het in het zuidoosten meest bewolkt was. Zo beginnen we de dag ook. Een paar buien in het westen en bewolkt weer in het zuidoosten. Daar kan overigens ook wat regen vallen. Later op de dag klaart het daar dan op. De buien op zee worden steeds zwaarder en kunnen later op de dag ook onweer en hagel geven. Ze trekken dan geleidelijk aan ook iets verder de kustprovincies in. De noordwestelijke helft heeft daar echter de meeste kans op. De temperatuur ligt rond de 18 graden en staat een meest matige zuid-zuidwestenwind.

Komende nacht gaan de buien gewoon door en dan kan er langs de hele kust plaatselijk flink wat neerslag vallen. Onweer en hagel bljven mogelijk. Ook het IJsselmeer is warm, dus ook in de noordelijke provincies kan een fikse bui vallen. De rest van het binnenland blijft overwegend droog met opklaringen. Daar kan het dan ook behoorlijk afkoelen.

Morgen valt voorlopig weer de laaste neerslag. Verspreid over het land vallen er enkele buien. De zon schijnt echter ook af en toe en het wordt ongeveer 17 graden.

Tot morgen!

Zon op 07:40
Zon onder 19:18
Zonkracht

3 / 2

Nederland
 

Avondlucht boven Haarlem (Foto: Stephan5)
Een mooie avondlucht boven Haarlem. Dit soort avonden kriijgen we nog vaak voor de lens komende week. ( foto: Stephan5)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1812 Oprichting Avans Hogeschool.
1890 Het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californie wordt opgericht.
1960 Nigeria wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
1982 Sony presenteert de eerste CD-speler ter wereld.
2015 De Nederlandse reisorganisatie Arke bestaat niet meer. Het heet vanaf nu TUI.