Renault: "Slechte auto maakt 2017 line-up lastig"

Renault maakt een uitermate lastig seizoen door in de Formule 1. De Franse fabrikant kocht afgelopen winter Team Lotus, waardoor het weer een fabrieksteam werd, maar veel succes heeft dit nog niet opgeleverd. Alleen Kevin Magnussen heeft twee keer in de punten gereden. Het maakt volgens teambaas Cyril Abiteboul de rijderskeuze voor 2017 niet makkelijk.

De auto's van Renault hobbelen al vrijwel het gehele seizoen achteraan, uitgezonderd de zevende plaats in Rusland en de tiende in Singapore voor Magnussen. De Deen verwachtte dat het Frans/Britse team in Singapore al iets voor 2017 bekend zou maken, maar hij en teamgenoot Joylon Palmer zijn nog even in de wachtkamer gezet.

Abiteboul sprak met Autosport over de situatie: "Wij moeten eerlijk zijn tegenover onze rijders. De auto die we hebben is niet de beste, waardoor het meten van hun tempo, en dan vooral de consistentie hierin, lastig is. Wij geven hen alle kansen om goed geëvalueerd te worden en hoewel we onze auto in de vergelijking meenemen blijft het lastig."

Mede hierdoor lijkt de rijderskeuze van Renault vertraging op te lopen. Niet alleen Magnussen en Palmer zijn in de race voor een stoeltje voor 2017, maar ook andere namen doen de ronde. Zo is Sergio Perez gefrustreerd dat Renault geen keuze kan maken, waardoor hij bij Force India lijkt te blijven. Ook Carlos Sainz is in beeld, maar hij staat onder contract bij Toro Rosso dat hem niet snel wil laten gaan. Een andere optie is Esteban Ocon die halverwege dit jaar instapte bij Manor en het jaar begonnen was als derde rijder bij Renault.

"We hebben een aantal goede opties, wat laat zien dat mensen in het project van Renault geloven. We willen het best mogelijk besluit voor het team nemen en daarvoor hebben we meer informatie nodig dan we nu ter beschikking hebben. Dit werkt zeker niet in het nadeel van onze huidige coureurs."